Educatie medicala continua

Asociația Medicală Română (cunoscută anterior sub denumirea de Uniunea Societăților de Știinte Medicale – USSM), cea mai veche asociație națională a medicilor din România (fondată in 1857) și co-fondator al UEMS (Union Européenne des Médecins Spécialistes / European Union of Medical Specialists) oferă anual în cadrul Congresului Național un număr de Premii Naționale, pe categorii, pentru entitățile (persoane, instituții) care au atins excelența în diferite arii conexe sau suport pentru medicină și sănătatea publică.
AMR a fondat in trecut majoritatea societatilor medicale din Romania si are azi 31 de societati afiliate, numarand astfel peste 20.000 de medici si reunind majoritatea KOL din medicina romaneasca. AMR este membru fondator al U.E.M.S.; nu este afiliata politic si nici nu este institutie bugetara, toate proiectele noastre fiind aufofinantate sau pe baza de voluntariat.
Intre alte indatoriri, AMR are misiunea sacra de a pastra memoria inaintasilor medicinei romanesti, precum si a succeselor stiintifice ale acestora, oferind contemporanilor nostri din tara si din toata lumea, imaginea corecta a contributiei stiintifice medicale a Romaniei la patrimoniul universal. AMR este singura organizatie medicala importanta din tara care anul trecut in luna august a organizat un eveniment de anvergura si semnificatie, Concertul-Omagiu destinat medicilor in lupta cu COVID-19, televizat de TVR si la care au participat, alaturi de multi medici de seama, si Premierul Romaniei si Ministrul Sanatatii.
AMR a dezvoltat o platforma internationala de evenimente online de mare valoare si impact, ce a gazduit Congresul AMR in decembrie, la care au participat peste 2000 de medici si care s-a bucurat si de participarea Presedintelui Romaniei –Sesiunea Speciala a Premiilor Nationale: https://AMRorg.ro/congres/premiile-amr/.
Astfel, in agenda A.M.R. de evenimente se regasesc in perioada urmatoare Conferinta Nationala de Oncologie in Practica Medicala (eveniment international creditat de UEMS-EACCME), Centenarul Institutului Cantacuzino si Conferinta Nationala de Pediatrie.