Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu

Comunicat situatie afectiuni respiratorii

ianuarie 6, 2017

Stimati parinti,

In contextul epidemiologic actual, de crestere semnificativa a numarului de pacienti cu afectiuni respiratorii (ARI, SARI, gripa) si a posibilei evolutii explozive a fenomenului in perioada urmatoare activitatea in spital se desfasoara cu dificultate.

S-a depasit deja capacitatea de internare in Clinicile de Pediatrie. In data de 05.01.2017 erau internati 96 de copii pe 79 de locuri disponibile si 64 de insotitori in contextul in care in intreg spitalul sunt 40 de paturi destinate acestora din urma.

Din acest motiv efortul personalului este excesiv.

Regretam neajunsurile produse de contextul epidemiologic existent concomitent cu depasirea semnificativa a facilitatilor de cazare de care dispunem si va aducem la cunostinta ca suntem in situatia de a impune conditii limitative pentru internarea apartinatorilor in vederea stapanirii din punct de vedere epidemiologic a fenomenului si a prevenirii riscurilor raspandirii acestor infectii in comunitate.

Pentru a putea controla fenomenul, Conducerea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a luat urmatoarele masuri cu caracter temporar:

– mame care alapteaza
– mamele copiilor cu varsta sub 3 ani
– mamele copiilor cu dizabilitati

Va multumim pentru intelegere si va rugam sa ne acordati sprijinul necesar!

Pentru rezolvarea cu solicitudine a posibilelor probleme ce pot apare in acest context, va rugam sa ne semnalati pe adresa de e-mail a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu: secretariat@pediatriesibiu.ro si telefonic la numarul 0269 217810.

Comitet Director:

Manager                                                                                  Director medical
Dr. Vasile Stelian Banciu                                                         Dr. Ciprian Radu Sofariu

Director Financiar-Contabil                                                      Medic epidemiolog
Ec. Maria Bogazi                                                                       Dr. Adrian Balan